Felhívás – Klasszikusokkal a közösségekért

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága várja fiatalok közösségeinek jelentkezését, akik már működő vagy a projekt kapcsán megalakuló közösséggel létrehoznak egy közösségi performanszt. Ez lehet csak magyar klasszikus zenére építő vagy olyan is, melyben a zene mellett más művészeti ágak is megjelennek. Bármi, ami szívből jön és amit lelkesen megvalósítotok együtt.

Első lépés: szervezz egy legalább 5 fős csapatot!

Második lépés: egy szabadon választott magyar klasszikus életművére alapozva minimum 8 alkalmat magába foglaló műhelysorozat megvalósításával hozzatok létre egy zenei produkciót, szabadtéri közösségi akciót, flash mobot.

Kérjük, ezt a vázlatot juttassátok el a mellékelt pályázati adatlap visszaküldésével 2019. április 5-ig.  A beérkezett pályamunkák elbírálásának határideje: 2019. április 12. A kiválasztott 3 legötletesebb projektet megalkotóknak támogatást nyújtunk a produkció létrehozásához. Minden jelentkezőnek visszajelzünk, a kiválasztottakkal szerződést kötünk. 2019. április 12. – augusztus 2-ig munkálkodhattok.

Cél: a közös alkotás, közös gondolkodás, az együtt zenélés örömének, közösségformáló erejének a bemutatása.

Az eredményt mutassátok meg a település aprajának nagyjának egy rendezvény alkalmával.

A kiválasztott három nyertes produkció lehetőséget kap a Velencei-tavi Ütős Fesztiválon (2019. augusztus 2–4.) való fellépésre, valamint egy közös produkció megalkotására is. A szervezők meglepetéssel is készülnek a fellépők számára.

További felvilágosítás Borsosné Ispán Erikától kérhető: ispan.erika@nmi.hu e-mail címen és a 20/323-0087 telefonszámon.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.