Felhívás – Mozgó filmklub indul Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága Mozgó filmklub szakkört indít. A 12 alkalomból álló foglalkozássorozat havi egy alkalommal, 2 órában, illetve esetenként tömbösítve 4 órában zajlik 2019. márciusa és decembere között. Az egy éven át tartó program a Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 számú projekt keretében valósul meg.

A foglalkozások célja, hogy a mindennapokban is használható ismeretanyagot adjon át a megyében fogyatékkal élő fiatal felnőttek, felnőttek, és a nyugdíjasok számára, akik érdeklődnek a filmezés, filmkészítés iránt. A projekt során filmes szakemberek elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtanak a képalkotástól a kamera kezelésen át a vágási technikákig. A résztvevők a filmes szakmai vezetők segítségével képessé válnak és lehetőséget kapnak egy kisfilm elkészítésére is. A cél olyan ismeretek átadása, amelyek segítségével a tagok képesek lesznek a mai elvárásoknak megfelelő mozgóképtartalmak létrehozására akár a magánszférájukban, akár civil szervezetük, közösségük, településük helyi értékeinek bemutatása érdekében, valamint hogy az alkalmak során a tagokból azonos érdeklődési körük mentén közösség alakuljon ki.

A foglalkozások segítik többek közt:

– a tagok önkifejezési lehetőségét a film segítségével;
– minőségi videók készítését, akár videoblog indítását;
– a közös cél megvalósítása, közös alkotás öröme fejleszti a tagok együttműködési készségét.

A szakkör első alkalmára várhatóan 2019. február 26–28. között kerül sor Székesfehérváron, akadálymentesített épületben (pontos időpontról és helyszínről a későbbiek során küldünk tájékoztatást).

A szakkör 2020 január végéig tart, havi egy alkalommal 2 órás időtartamokban valósul meg.
A vidéki résztvevőknek útiköltség-térítés lehetséges, utólagos átutalás formájában.

Jelentkezési határidő: 2019. február 20. szerda 14:00 óra

Bővebb információ a program koordinátorától kérhető:
Ambrus Lívia: tel.: 20/280-9509, e-mail: ambrus.livia@nmi.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.