Filmkészítés játszva!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Sikeresen befejeződött Komlón, 2020. augusztus 5-én a Közösségek Házában a Közösségszervezést támogató digitális módszerek elnevezésű, KAB által engedélyezett szakmai továbbképzés.

Már a képzés első napján az elméleti oktatáson világossá vált a résztvevők számára, hogy napról-napra milyen felgyorsult világban élünk, s a közművelődés területén is érvényes a mondás, hogy aki kimarad, az lemarad.

A három nap folyamán a kérdésekhez maximálisan pozitívan hozzáálló oktatók segítségével lehetőséget kaptak a közművelődési szakemberek, hogy ne a lemaradó, leszakadó kategóriába tartozzanak. Kiderült, hogy az okos telefon, nem csak telefonálásra jó. Sőt! A Facebook sem csak az érdektelen információk és buta megjegyzések tárháza, hanem beépíthetik a munkájukba, közösségeik szolgálatába is állíthatják. Fiatalos lendületet adhatnak rendezvényeik propagálásának, megszólíthatják a közönséget, a település lakóit a modern technika eszközeivel.

Még a rövidfilm készítés fortélyait is elsajátíthatták, hiszen a mozgókép már a közművelődésben is elengedhetetlen. A visszajelzések és a harmadik nap estéjén a világhálóra felkerült fotók és rövidfilmek alapján is nagyon sikeres volt a képzés és kedvet is csinált a szakmában dolgozóknak a lehetőségeik még színvonalasabb, sokoldalúbb kihasználására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.