Fókuszban az értékek

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság értékőrző konferenciát szervezett 2019. március 22-én Szolnokon, a Megyeházán.

Az értéktárak képviselőit, közművelődési szakembereket és településvezetőket Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg a konferenciát.

Horváth Imre, az Agrárminisztérium kommunikációs referense a hungarikumokról szóló törvényről, az értékőrzés jelentőségéről, valamint a hungarikummozgalom országos eredményeiről tájékoztatta a résztvevőket. Farkas Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a Művelődési Intézet értéktári tevékenységét és hangsúlyozta az új értéktárak létrehozásának fontosságát.

Dr. Fülöp Tamás, a Megyei Értéktár Bizottság tagja ismertette a bizottság munkáját a jelenlévőkkel.
A konferencia szervezői az esemény zárásaként oklevéllel köszönték meg a megyei értéktárba felvett értékek javaslattevőinek a felterjesztést.

A konferencia jó alkalmat adott arra, hogy a szakemberek egymás között jó gyakorlatokat osszanak meg az értéktári működés és az értékfeltárás, értékőrzés tekintetében.

Farkas Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.