Folyik a bor próbája Apátfalván

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

Finisébe érkezett az országos Pajtaszínház Program Csongrád megyei darabjának próbája. Apátfalván már izgatottan várják a helyiek Gárdonyi Géza A bor című színművének bemutatóját.

A falu közössége egy emberként mozdult meg a projekt felhívására, 20 fő vállalta a több hónapnyi felkészülést és a népdráma bemutatását. A legfiatalabb tag 8 éves a legidősebb, Misa bácsi pedig már betöltötte a 90-et, bár kiállásából és határozott szavalásából ezt senki sem gondolná. Azon apátfalviak, akik nem szerepelnek a darabban, a maguk módján segítik a csapatot, ki díszlettel, ki fellépő ruhával támogatja az amatőr színjátszókat. A Pódium Színpad tagjai kemény fába vágták fejszéjüket, hiszen a mélylélektani témájú darab megvalósítása komoly kihívás elé állítja a csoportot. Monoki Mariann csoportvezető összefogja a tagokat és a heti rendszerességű találkozók során színpadi előkészítő gyakorlatokat végeznek: beszédtechnikát, mozgásos és szövegértelmezést segítő játékokat végeznek, illetve a darab szövegét memorizálják.

A professzionális szakmai segítséget a mentor, Gömöri Krisztián színész biztosítja, aki példaértékű odaadással és lelkesedéssel rendezi a darabot, segíti a szereplők felkészülését. A díszbemutató 2018. január 26-án lesz az apátfalvi Faluházban, majd az országos bemutató a Pajtaszínházi Szemlén, a Nemzeti Színházban lesz január 28-án, amely előadásokra szeretettel várnak minden érdeklődőt a Pódium Színpad tagjai

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.