Folytatódnak a műhelyfoglalkozások Szigetváron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóságának szervezésében a „Művelődő Közösségek Nyugat-Magyarországon” elnevezésű EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosító számú projektjének keretén belül 2019. december 9-én folytatódott Szigetváron a Forrásteremtés módszerei című műhelyfoglalkozás.

A Forrásteremtés módszerei című műhelyfoglalkozás résztvevői 2019-ben három alkalommal találkoztak, utoljára december 9-én. Ahogyan az eredeti helyszín megváltoztatásával alkalmazkodtak a résztvevők igényeihez, úgy a kezdési időpontot is korábbra hozták, hogy a 4 órás foglalkozás után még visszatérhessenek munkahelyükre. A műhely szervezése során ezekkel a rugalmas megoldásokkal is a képzés gyakorlatorientált jellegét erősítik.

Az első foglakozáson a résztvevők által megfogalmazott elvárások összhangban votak a szervezők azon szándékával, hogy a jogszabályi keretek megismerése után használható, a gyakorlatban alkalmazható tudást szerezzenek. Így a novemberi, második foglalkozáson a hazai pályázati forrásokat mutatta be Málek Andrea foglalkozásvezető. Decemberben pedig a pénzügyi tervezésről hallhattak előadást a résztvevők. Azonban egy ponton eltért a résztvevői elvárás az oktatói tevékenységtől, ugyanis kész „receptek” helyett, gyakorlati feladatokat kapnak a foglalkozás során, és nekik kell majd közösen megtalálni a felvetett kérdésekre, helyzetekre a megoldást. Így reflexszerű sablonok helyett, kreatív, folyamatosan fejlődő szemlélettel lesznek gazdagabbak. Ez lehet a műhely egyik fő célja, eredménye. Folytatás 2020-ban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.