Folytatódott a szakmai műhelysorozat Pest megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága szakmai műhelysorozatát folytatva szakmai műhelyt hirdetett Artisjus szerzői jogok és Kulturális alapú gazdaságfejlesztés témában Bugyin a Bessenyei György Művelődési Házban 2019. március 5-én.

A szakmai műhelyt Somogyi Béla Bugyi nagyközség polgármestere nyitotta meg, aki többek között bemutatta a települést, és a jövő évre tervezett kulturális beruházásról is beszélt, mely a művelődési ház bővítését szolgálja. Őt követte Péter Gábor Szilveszter a Bessenyei György Művelődési Ház igazgatója, aki az intézmény szakmai munkájáról beszélt.

Somogyi Béla – Bugyi polgármestere

A program részeként Csóka Eszter a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóságának vezetője tartott beszámolót az iroda aktuális projektjeiről, a pályázati lehetőségekről és a továbbképzésekről.

A szakmai műhely második felében „Dalok, szerzők, jogdíjak. A rendezvényszervezők szerzői joggal kapcsolatos teendői nyilvános előadások szervezése esetén” címmel tartott előadást Kertész Csaba Zoltán régiómenedzser, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület munkatársa.

Kertész Csaba Zoltán – régiómenedzser

Varga-Farkas Gyula a Pest Megyei Igazgatóság módszertani referense Pest megyei és országos jó gyakorlatokat mutatott be a kulturális alapú gazdaságfejlesztés témában.

Varga-Farkas Gyula – módszertani referens

A következő szakmai műhely időpontja, helyszíne és tervezett témái:

  1. április 16. Vác

Közösségi bevonás módszerei – előadás

Word Cafe – önkéntesség, önkéntes menedzsment

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.