Forrásteremtés műhelyfoglalkozás-sorozat – Kommunikáció, marketing és protokoll

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságának szervezésében a Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3-7-3-16-2017-00149 azonosító számú projekt keretében megvalósuló Forrásteremtés módszerei című műhelyfoglalkozás-sorozat következő foglalkozásra 2019. június 27-én kerül sor 9.00 órai kezdettel, ezúttal Gerendáson.

A 2019 februárjában startolt foglalkozássorozat alkalmain a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretek átadása révén ismerkednek meg a forrásszerzés különböző módszereivel, lehetőségeivel.

A nyári alkalmak így változó helyszíneken zajlanak, ahol közelebbről is megismerkedhetnek egymással a résztvevők. A júniusi találkozónak a Gerendási Szlovákok Egyesülete által gondozott és működtetett Gerendási Szlovák Emlékház ad majd otthont. A foglalkozás fókuszában a kommunikáció, marketing és a protokoll áll majd. Szituációs gyakorlatokkal, csoportmunkával és kommunikációs tréninggel készül a témavezető Kenyeres Attila Zoltán, aki Debreceni Egyetem munkatársa. Az egyre összeszokottabb csapat hónapról hónapra várja ezeket a találkozásokat, hiszen elmondásuk szerint rengeteg új ismerettel gazdagodnak és sok új tapasztalatot szereznek.

A 2020 januárjáig tartó műhelymunka végén a résztvevők képessé válnak saját településeiken önállóan felmérni a jelentkező valós igényeket, szükségleteket, s erre építve különböző forrásszerzési technikák alkalmazásával megtervezni és megszervezni a szükséges anyagi és humán erőforrásokat, elindítani folyamatokat. Ehhez kíván hozzájárulni a soron következő foglalkozás témája, szakmai tartalma is.

Hidvégi Farkas Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.