Gyermekbábosok versenyeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

A Magyar Bábjátékosok Egyesülete szervezésében 2019. május 2-án újra megrendezték Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a bábjáték iránt érdeklődő gyermekcsoportok és szólójátékosok találkozóját Miskolcon a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A bábjátszás, a bábozás a magyar közösségi művelődés és az amatőr művészeti tevékenység egyik nagy hagyományokkal rendelkező ága.

A bábokkal történő mesedramatizálás, verselés kiemelkedően fejleszti a gyermekek beszédkészségét, és egész személyiségét, ezért is fontos, hogy közös erővel segítsük ennek a tevékenységnek a további sorsát.

A Gyermekbábosok megyei döntőjére Sátoraljaújhely, Prügy, Tiszakarád, Hernádvécse, Bodrogkeresztúr településekről érkeztek gyerekek. A csoportok bronz, ezüst és arany minősítésben részesültek. A zsűri értékelő munkájában a korábbi bábcsoportvezetők, bábszínészek  vettek részt. Az egri Gyermekbábosok XXVI. Országos Fesztiváljára – az arany minősítésben részesült – Dereszla Kincsei bábcsoport Hegyaljai Murci Cirkusz című óriás bábjátéka és Bodó Vilmos egyszemélyes kétkezes vásári bábjátéka (Bodrogkeresztúr) jutott tovább.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.