Gyermekek írtak új programokat Alfira

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága Alpha1e típusú humanoid robotja látogatta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban megrendezésre kerülő gyermektábort 2019. augusztus 26-án.

Az agóra meghívásra válaszolva érkezett a táborba Alfi, a gyermekek nagy örömére. Az online tér és a digitális kompetencia egyre nagyobb szerepet foglal el a fiatalok hétköznapi életében. Az okostelefonok rohamos fejlődése, a különböző applikációk sokszínűsége, a videojátékok élményszerű átélése és az internet adta lehetőségek miatt nagyon nehéz a valós közösségi rendezvényekbe bevonni őket.

Újszerű eszközökkel és megközelítéssel, mint például az Alpha1e humanoid robot, segíthetünk olyan kreatív foglalkozásokat és eseményeket elindítani, melyek hozzájárulhatnak a fiatalok közösségi bevonásához.

2019. augusztus 26-án a foglalkozáson 12 gyermek vett részt, akik érdeklődve figyelték Alfi képességeit, sőt, ki is próbálhatták. Mivel minden résztvevőnél volt okostelefon, előzetes felkészítés után a gyermekek új programokat készíthettek, és ők irányíthatták a robotot. A játékos alkalom eredményeként olyan fantázia nevek születtek ezekhez a parancssorokhoz, mint a „Rosszcsont robot” vagy a „Az elfogó robot”.

Remek hangulatú alkotással telt az esemény, amelyen a gyermekek megfogalmazták igényüket a program folytatására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.