Gyermeknapi értékkereső Sármelléken

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóságának a munkatársai Sármelléken jártak gyermeknapon, a Zöld Gólya Óvoda és Bölcsőde Általános Művelődési Központban 2019. május 24-én.

A település és az Művelődési Intézet között harmonikus munkakapcsolat alakult ki, melyet a havi rendszerességgel megvalósuló Hungarikum műhelyfoglalkozás alapozott meg. A Gyereknapon a Nemzeti Művelődési Intézet hungarikum játszóháza új, eddig szokatlan játékot kínált az iskola tanulóinak, a pedagógusoknak és a szülőknek. A tartalmas, értékteremtő kikapcsolódást azonnal megkedvelték a tanulók.

A termetes kirakós kockák különösen nagy sikert arattak a kisiskolások körében. A játékos feladatban résztvevők izgatottan igyekeztek kirakni a hazai értékeket felvonultató motívumokat. A megjelenő képeket a kollégák segítették felismerni és rávezették a fiatalokat arra, hogy épp egy megyei vagy Kárpát-medencei értéket látnak.

Az általános iskolások lelkesen játszottak a kockákkal, sikerélményük hangos nevetésben nyilvánult meg. Jutalmul egy-egy cukrot is kaptak a szóbeli dicséreten felül, amit nagy örömmel fogadtak.

A piramis és a puzzle az idősebbek figyelmét kötötte le, játék közben kisebb eszmecserét folytattak ügyes-bajos dolgaikról. A délutáni színes gyermeknapi program keretében megvalósult hungarikum játszóház, lehetőséget adott arra, hogy értékeinket játékosan szemléltessük. Az ilyen módon megszerzett tudás segítségével a gyermekek és a felnőttek jobban megismerjék környezetüket.

Sipos István
Fotó: Szőke Elvira, Sipos István

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.