„Hagyomány és korszerűség”

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

„Hagyomány és korszerűség” címmel szervez programot az NMI Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodája Tiszaújvárosban, a Derkovits Kulturális Központ Városi Kiállítótermében. Időpont: 2017. november 21. kedd 10.00-14.00 óra. Helyszín: Tiszaújváros, Derkovits Kulturális Központ Városi Kiállítóterme, Barcsay tér 2-4.

A műhelyfoglalkozás egy sorozat első része, mely a régió (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) közművelődési intézményeiben dolgozó szakemberei részére szolgál hasznos információkkal. A program célja, olyan szakmai fórum teremtése, ahol a kiállításokat szervező közművelődési szakemberek megismerhetik egymás munkáját és az intézményekben megvalósult jó gyakorlatokat.

A műhelysorozat során a kiállításra, mint a közművelődési intézményben, a közművelődési minősítési rendszerben végzett tevékenységre fókuszálnak a szervezők. Fontos ennek a területnek az erősítése, a hálózatosodás elősegítése. A tudásmegosztással, az együttműködések kialakításával a közművelődési intézményrendszer kiállítási munkájának fejlesztését segíti ez az esemény. A régióban dolgozó alkotók megismerése mellett, a múzeumokból kölcsönvehető kiállítási anyagokkal kapcsolatos lehetőségek, szabályok megismerésére is fordul a figyelem. A műhelymunka során szorosabb kapcsolat alakul ki a három megye között, kiépül a kapcsolati háló, amely további együttműködéséket, kiállításokat és a területhez kapcsolódó jó gyakorlatok megosztását eredményezheti.

A szakmafejlesztési lehetőségek mellett a helyi értékek megismerése és népszerűsítése is kiemelkedő szerepet kap. A sorozat következő állomásai Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben lesznek.

Részletes program és regisztráció

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.