Halasi sokadalom hungarikumokkal

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Ebben az esztendőben 39. alkalommal rendezték meg Kiskunhalason a Halasi Szüreti Fesztivált szeptember 7-9. között, melyen a NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodája a családok körében népszerű Magyar Értékek és Hungarikumok Foglalkoztató játszóházzal vett részt.

A rendezvény színpadán zenés, táncos programok váltották egymást, illetve kézműves kirakodóvásár és népi játszóház is várta az érdeklődőket. A helybéliek igényes, kézzel készült termékeit ízléses kiállítással népszerűsítették a kiskunhalasi Százszorszépföld Egyesület munkatársai.

A Művelődési Intézet megyei irodája a rendezvény mindhárom napján jelen volt hungarikum játszóházával. A kitűnő partneri kapcsolatoknak köszönhetően közösen mutatkozott be a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Kiállítás, mely a megyei kötődésű nemzeti értékeinket mutatta be látványos, interaktív eszközök segítségével, illetve a Bács-Kiskun megyei turisztikai kiállítás.

A megyei iroda meghívására szemet gyönyörködtető mini kiállítással készült Tázlár és Szank település, akik magukkal hozták a jászszentlászlóiak értékeit is, ízelítőt adva mindhárom település kincseiből. A fesztiválozó halasiak kiváltképp kíváncsiak voltak Bács-Kiskun megye értékeire, a gyönyörű tázlári kézimunkákra. Szívesen játszottak a különféle, értékeket bemutató játékokkal és kóstolták meg a szanki kézműves konyakmeggyet.

Fekete Beatrix

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.