Harmadik állomásához érkezik a Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás-sorozat Békés megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

2019 februárjában indult az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságának szervezésében a Művelődő közösségek az Alföldön című, EFOP-3-7-3-16-2017-00149 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló „Forrásteremtés módszerei” című műhelyfoglalkozás-sorozat. A résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretek átadása révén ismerkednek meg a forrásszerzés különböző módszereivel. A következő foglalkozás 2019. április 24-én kerül megrendezésre.

Az eddig lezajlott alkalmakon a résztvevők megismerkedtek az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának tevékenységeivel, a lehetséges kapcsolódási lehetőségekkel, bemutatásra került a projekt, s közösen véglegesítésre került a program tematikája. Ismerkedtek a bevonás közösségfejlesztő módszereivel, valamint az erőforrás-elemzés lehetőségeivel. Betekintést nyertek az önkéntesség és az adományozás jogi hátterébe, valamint jó gyakorlatokkal is megismerkedtek a témában.

A harmadik, áprilisi találkozó alkalmával a közösségi vállalkozások innovatív gyakorlatait, jó példáit járják körül a résztvevők.

A foglalkozás helyszíne: Békés Megyei Könyvtár (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.)
A program időpontja: 2019. április  24. 8:00–12:00 óra

Hidvégi-Farkas Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.