Hatodik alkalommal is útnak indul a Pajtaszínház Nógrádban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

 

Idén immáron hatodik alkalommal indul el Nógrád megyében a Pajtaszínház projekt, melynek során ebben az évben egy bujáki amatőr színjátszó csoport kap lehetőséget arra, hogy megmutassa magát januárban a Nemzeti Színház nagyközönsége előtt a VI. Pajtaszínházi Szemlén.

A csoportot a településen dolgozó közművelődési szakember fogta össze idén tavasszal a Színháziskola képzés sikeres elvégzésén felbuzdulva. A lelkes kolléga a tavalyi salgótarjáni közművelődési szakember képzéssel egyidejűleg ismerte meg a Pajtaszínház projekt nyújtotta lehetőségeket, amelynek hatására két korábban résztvevő csoportunkat (Ságújfalut és Tart) hívta meg Bujákra, hogy előadhassák darabjaikat a község lakosainak. A két vendégelőadás sikere nem lett elfeledve, így idén a nagyon motivált 2091 fős lakosságszámú zsáktelepülés tesz próbát arra, hogy felélessze és útnak indítsa a helyi színjátszós hagyományokat.

A korábbi évekkel megegyezően, idén is a Nemzeti Művelődési Intézet mellett a Magyar Teátrumi Társaság közreműködésével valósul meg a projekt: egy általuk delegált rendező fogja segíteni és strukturálni a csoport felkészülését a szemlét megelőző időszakban.

A program megvalósulását az EMT-E-19-0115 pályázati azonosítószámú Támogatói Okirat alapján nyújtott támogatás biztosítja.

 

Csaba Alexa

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.