Helyzetfeltárás a mazsorett- és moderntánc-csoportok körében Hajdú-Bihar megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Hajdú-Bihar megyében sok településen csak ezek a csoportok vannak (mazsorett és modern tánc), akik még közösségként működnek. Közösségmegtartó erejük van, ezért igen fontosak a kistelepülések életében. A legtöbb fiatal itt találkozik először a közösségi élettel, ezért is fontos ezek megerősítése a helyi közösségi és kulturális életben.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága megyei felmérést indított a két amatőr művészeti ág helyi közösségi életben és a helyi társadalomban betöltött szerepéről, valamint, arról, hogy milyen közösségi összefogás működteti ezeket a közösségeket.

A felmérés előkészítésébe bekapcsolódott a Debreceni Egyetem Igazgatóságán tevékenykedő gyakornok hallgató is. A kérdőívek feldolgozása után egy teljes körű adatbázis jön létre, ezáltal megyei helyzetképet kaphatnak az igazgatóság munkatársai, majd az eredményeket egy műhelymunka keretében ismertetik a közösségek vezetőivel. Ezután lehetőség nyílik arra, hogy közösen egy fejlesztési tervet dolgozzanak ki.

A kérdőívek visszaküldési határideje: 2019. április 25.

További információ kérhető: szabo.laszlo@nmi.hu

Szabó László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.