Hivatásunk népszerűsítése

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

A Pécsi Tudományegyetem Szekszárdi Campusának január 17-én megrendezett nyílt napján a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Irodája is részt vett, ahol alkalom nyílt a felsőoktatási intézmények által meghirdetett közösségszervezés BA szakot népszerűsíteni.

A több mint kétszáz érdeklődő a Dél-dunántúli régióból érkezett (Tolna, Somogy és Baranya megyéből), de Bács-Kiskun és Pest megyéből is szép számmal utaztak el a szekszárdi nyílt napra. A délelőtt folyamán tájékoztatták az érdeklődőket a közművelődésben folyó munka sokszínűségéről, a közösségszervezés szakot végzett diákok munkába állásának lehetőségeiről. A felállított standnál az ALFA 1 robot köszöntötte az érdeklődőket, és apró ajándékok is várták a látogatókat.

A nyílt nap arra is remek alkalom volt, hogy személyesen megismerkedjenek Dr. Brachinger Tamás adjunktussal, aki a közösségszervező szak koordinátora a szekszárdi intézményben.  Jelenleg 8 fő nappali tagozatos és több mint 10 fő levelező tagozatos diák vesz részt a képzésben.  Brachinger Tamás bízik benne, hogy ez a tendencia folytatódik és az érdeklődés továbbra is fennmarad a szakirány iránt.

Tóth Györgyi

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.