Hungarikum játszóház a családi pikniken

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai hungarikum játszóházzal várták az érdeklődőket május 18-án, a Kecskeméten megrendezésre kerülő Keresztény Polgári Pikniken.

A rendezvény „A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretén belül zajlott. Mint az ismeretes, a projekt során olyan közösségfejlesztési folyamat kerül megvalósításra, amelynek keretében három éven keresztül közösségépítő, helyi identitást növelő rendezvények jönnek létre.

A szombati eseményen szép számmal vettek részt az érdeklődők, amely nem csupán a szikrázó napsütésnek, hanem annak is köszönhető, hogy a szervezők valóban a lakosság igényein alapuló, változatos programkínálattal várták a szabadidőközpontba érkezőket.

A délutánt gyermekkoncert, kerekasztal-beszélgetés, díjátadó és a Virtuózok tehetségkutató műsorból ismert helyi fiatal, Beke Márk koncertje színesítette.

A helyszín ideális volt a hungarikum játszóházhoz; az értékpiramis és az óriás kocka mellett a puzzle is helyet kapott. A játszóházon kívül nagy népszerűségnek örvendett a színező és a „kalocsai kifestő” pingálása is, melyet örömmel töltöttek meg színekkel kicsik és nagyok egyaránt.

Mészáros Judit
Fotó: Mészáros Judit, Oláh Edit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.