Hungarikum műhely: a Nemzeti Művelődési Intézet szerepvállalása az értékfeltárásban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

Csongrád megye számos településéről érkeztek résztvevők a Hungarikum műhelyre, amelynek második alkalmán mindenki adott ízelítőt saját településének értékeiből. A Hungarikum műhely a Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-000149 számú projekt keretein belül valósul meg.

A második foglalkozást Dohorné Kostyál Zsuzsanna, a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei igazgatója vezette. A találkozó első részében bemutatta a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának szakmai portfólióját, majd szó esett az Igazgatóság értékgyűjtésre vonatkozó tevékenységéről, feladatairól, terveiről. A jelenlévők megismerkedhettek a Csongrád Megyei Értéktár és a Csongrád Megyei Értéktár Bizottság tevékenységével is.

A műhelyfoglalkozás második részében az előadás mellett gyakorlati feladatokra is sor került. A résztvevők elsajátították a települési értéktárak létrehozásának módját, valamint azt, hogy hogyan lehet értékeket felterjeszteni a különböző szintekre.

A sorozat következő alkalmával többek között arról lesz szó, hogy miként lehet a közösségeket bevonni az értékfeltárás folyamatába.

Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.