Hungarikum műhely

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Somogy Megyei Irodája a Művelődő Közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-000150 számú projekt keretein belül egy 12 alkalomból álló műhelyfoglalkozás-sorozatot indít Hungarikum műhely címmel.

A műhelyfoglalkozás célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az értékfeltárás területén kialakult jó gyakorlatokkal, s köztük olyan továbbfejlesztési lehetőségekkel is, melyek hozzájárulnak az értékfeltárás lakossági szinten történő aktivizálásához, az összegyűjtött értékek szélesebb körben való megismertetéséhez. Olyan fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik betöltötték 18. életévüket és befejezték középfokú tanulmányaikat.

A foglalkozások során bepillantást nyerhetnek a közösségi tervezés folyamatába, elméleti ismereteket is szerezhetnek az értékgyűjtő folyamatokhoz kapcsolódóan. Az Ifjúsági Értékőr Hálózat munkájának bemutatása által jó példát ismerhetnek meg a fiatalok bevonásának lehetőségeire vonatkozóan is. Az elméleti ismeretek, jó példák átadását követően gyakorlati foglalkozásokon sajátíthatják el az interjúkészítés, a fotózás, videózás alapjait, melyet két alkalommal települési terepmunka is követ majd.

A havi egy műhelyfoglalkozás a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) szakmai együttműködésével valósul meg.

A műhelyfoglalkozásra várjuk az értékfeltárás iránt érdeklődő fiatalok, felnőttek és szakemberek jelentkezését, akik vállalják, hogy településük képviseletében részt vesznek havi egy alkalommal az egy éven át tartó műhelyfoglalkozás munkájában.

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. Vidéki résztvevőknek útiköltség térítés biztosított.

A foglalkozások helyszíne: NMI Művelődési Intézet Somogy Megyei Iroda oktatóterme (7400 Kaposvár, Kossuth Lajos utca 1-9.)

Az első foglalkozás tervezett időpontja: 2018. június 13. (szerda) 16:00

Jelentkezés és további információ: e-mail: simon.edina@nminkft.hu, telefon: +36 20/322 8938

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.