I. Amatőr Színjátszók Szakmai Találkozója

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2018. szeptember 20-án tartotta a Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája a tiszaföldvári Városi Művelődési Házban az I. Amatőr Színjátszók Szakmai Találkozóját.

Az esemény 10.00 órakor vette kezdetét, elsőként a tavalyi évben alakult Jászteleki Parázs Színjátszók: Médeia című műsora mutatkozott be. Ezután kerekasztal-beszélgetés következett, melyet Rigó József drámapedagógus tanár, a HÍD Színház vezetője segített. A témák között szerepelt az amatőr színházak létrehozásának esélyei, az amatőr színjátszás fogalmi tisztázása és annak a megvitatása, hogy milyen feltételekre van szükség egy színjátszó csoport létrehozásához.

A délutáni programban a szolnoki Gépszínház és a Pódiákum diák színjátszó csoport szereplésével zenés irodalmi összeállítást tekinthettek meg az érdeklődők, a bemutatójukra átjöttek a közeli gimnázium diákjai is. Az előadás után ismét Rigó József vezetésével a színpadtechnikáról, illetve a színpadi megjelenésről folyt eszmecsere.

A szakmai napon lehetőség adott arra is, hogy a csoportok és vezetőik, valamint a művelődésiház-vezetők információkat cseréljenek, észrevételeket, javaslatokat fogalmazzanak meg. A nap végén mindenki egyetértett abban, hogy a jövő évben folytatás következzen. Várhatóan Tiszafüred lesz a következő alkalom helyszíne.

Rónyai László
Fotók: Salló Dorottya

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.