Ifjú önkénteseket és mentorokat díjaztak Tatabányán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

A tatabányai Peron Music Alapítvány ünnepség keretében 2019. január 25-én, Tatabányán, a Városi Szabadidősport Szövetség Nagytermében köszönte meg a Boldogítók elnevezésű projektjében részt vevő önkéntesek munkáját. A projekt alapvető célja az önkéntesség népszerűsítése a közösen végzett önkéntes munkával.

A projekt 2018-ban indult, ekkor 5 önkéntes csoport jött létre: Természet csoport, Sport csoport, Média csoport, Kultúra csoport és Psziché csoport. A csoportokat önkéntes fiatalok, valamint önkéntes mentorok alkotják, akik működő közösségeket hoztak létre. A csoportok eddigi munkájának eredményeként megvalósultak pszichológiai előadások, különféle túrák, kirándulások, önkéntes akciók, alkotások az adott csoportokba tartozó önkéntesek által. A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának két munkatársa is mentor szerepet tölt be a Média csoportban.

A díjátadót John Katalin alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében az önkéntesség fontosságára hívta fel a figyelmet és saját személyes élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel.

Ezt követően a csoportok bemutatták eddigi tevékenységeiket, valamint a 2019-es év programterveit. A fiatalok előadásai után a díjak átadása következett, melyeket a Peron Music Alapítvány elnöke, Pap Tibor, a Peron Boldogítók projekt koordinátora, Csalai Judit, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának vezetője, Hornyák-Pálmai Éva adott át.

A 20 díjazott köszöntését és díjainak átadását az esemény zárása követte, majd a szervezők az összegyűlteket egy közös beszélgetésre invitálták, ahol bárki jelentkezhetett a csoportokhoz, egyeztethetett a mentorokkal, valamint a csoportok is beszélgethettek egymással.

   

A Peron Boldogítók projekt 2020-ig kíséri figyelemmel a csoportokat. Célja, hogy összetartó közösségek jöjjenek létre, melyek a program zárása után is fennmaradnak az önkéntességre épülve.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.