Ifjúsági Értékőr Tábor

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

A Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150 számú projekt keretében Ifjúsági értékőr tábort szervez az NMI Művelődési Intézet.  A bentlakásos tábor 2018. szeptember 1721. között a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kerül megrendezésre.

A világörökség részét képező Fertő/Neusidlersee kultúrtáj területén élményekben gazdag öt nap várja a részt vevő fiatalokat. A Fertő hallatán a titokzatos sós tó, mocsár, lápvilág, ezerarcú romantikus vidék, szinte mindenkinek ezek a képek jutnak eszébe.

A tábor során fontos elvárás, hogy a fiatalok az értékfeltárás folyamatának elméleti és gyakorlati ismereteit elsajátítsák, és váljanak alkalmassá önálló értékőr csoport szervezésére valamint konkrét feladatok megvalósítására. Célunk, hogy fiatalok számára is legyen lehetőség kapcsolódni a hungarikummozgalomhoz, ők is aktív részesei lehessenek a települési értéktárak kialakításának.

Résztvevők köre: 18-30 éves fiatalok, előzetes jelentkezés alapján, létszám: 20 fő.

A tábori részvétel, a programok, a szállás és az étkezés minden jelentkező számára az Emberi Erőforrás Operatív Programnak (EFOP) köszönhetően ingyenes!

Helyszín: Sarród-Fertőújlak Petőfi u. 8. Fertő-Hanság Nemzeti Park

Bővebb információ: Szűcs Péter szucs.peter@nminkft.hu; 20/322-9207 elérhetőségeken.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.