Ifjúsági fórum Cegléden

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2019. április 9-én Cegléden a Kossuth Művelődési Központban került megrendezésre a város első ifjúsági fóruma, melyen a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága is részt vett.

A szakmai nap célja az volt, hogy a városban lakó és tanuló fiatalok az őket érintő kérdésekről és lehetőségekről tájékozódjanak. A napot Mohay Gergely az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúságszakmai Osztály vezetője nyitotta meg.

Ezután Takáts László polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kitért arra, hogy a város ingyenes tavaszi és nyári programokkal, sportolási és szabadidős lehetőségekkel, pályaválasztást és továbbtanulást segítő programokkal próbálja az ifjúság igényeit szolgálni.

Kerekasztal-beszélgetés

A program fő elemeként ifjúságszakmai kerekasztal-beszélgetés vette kezdetét, ahol a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága, az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége, valamint a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai vitatták meg a fiatalokkal, hogy milyen lehetőségeik vannak, miben tudnak az egyes szervezetek segíteni nekik.

„World café” beszélgetések

A nap hátralévő részében – „World café” – asztaloknál jó gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők különféle őket érintő témákban. Végül egy játékos vetélkedővel zárult a szakmai nap.

Az ifjúsági fórumon százötven diák és pedagógus vett részt. A nap tartalmas és színes volt, mindenki sok információval, lehetőséggel gazdagodva térhetett haza. A szervezők nem titkolt célja a fórum továbbvitele és meghonosítása Cegléden.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.