Ifjúsági fórum Mórahalmon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának munkatársai meghívást kaptak Mórahalomra az „Esély Otthon- Otthonteremtés és életpálya tervezés Mórahalom ifjúságának” címet viselő ifjúsági fórumra.

Igazgatóságunk örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen több programban is szoros együttműködés valósul meg Mórahalommal, és az ifjúsággal kapcsolatos programokra nagy hangsúly kerül. A fórumot követően irodánk munkatársa egyeztetett a jelen lévő ifjúságügyi munkatársakkal a további együttműködésekre vonatkozóan.

Mórahalom Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében EFOP-1.2.11-16-2017-00019 azonosító számon támogatásban részesült, amelynek célja, hogy olyan feltételek biztosítását tegye lehetővé a vidéki térségekben, hogy a fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az odaköltözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.
A pályázat keretein belül Mórahalmon 6 lakást újított fel, azzal a céllal, hogy ezen ingatlanok a célcsoportba tartozó fiatal egyéneknek, illetve pároknak, családoknak segítséget nyújtson.

Az eseményen Nógrádi Zoltán polgármester üdvözölte a pályázat adta lehetőségeket, és hangsúlyozta az ifjú generációval való törődés fontosságát. Kovács Tanács Renáta, az első kialakított ingatlan egyik lakója összegezte a pályázat adta előnyöket.

Vajda Árpád, az Új Nemzedék Központ Csongrád megyei ifjúságszakmai koordinátora felhívta a figyelmet annak a jelentőségére, hogy a fiatalok településükön ne egyénileg, hanem közösségben gondolkodjanak.

Hegedűs Sándor a Csongrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője bemutatta a szervezet szolgáltatásait, amelyekkel hozzá tudnak járulni a pályázat „soft” programjainak megvalósulásához.

Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.