Ifjúsági közösséget építettek Kajdacson és Tengelicen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatósága 8-8 órás közösségépítési feladatot látott el Kajdacs és Tengelic településeken 2019 tavaszán. Birkás Józsefné informatikus-könyvtáros szakmai irányításával folyt a munka a települések diákjaival, akik az ALFA 1 robottal való ismerkedés mellett csapatépítő játékokkal erősítették közösségüket. A program zárására 2019. június 12-én került sor a Kajdacsi IKSZT-ben, ahol résztvevők a legórobotokkal és a 3D nyomtatással is megismerkedhettek.

Az eseményen Szedlacsek Emília az Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Igazgatóságának a vezetője köszöntötte a fiatalokat és örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal éltek a lehetőséggel és közösségben együtt gondolkodva vettek részt a programban.

Kuti Imréné megyei igazgató értékelő gondolataiban biztatta a fiatalokat arra, hogy továbbra is maradjon meg  és erősödjön a közösségük, valamint felajánlotta annak a lehetőségét, amennyiben tovább szeretnének foglalkozni a robotprogramozásával, akkor az igazgatóság segíti a tevékenység folytatását.

A kajdacsi és tengelici diákok bemutatták az ALFA 1 robotra írt programjaikat, amelyek igen jó kedvre derítették a közönséget. A bemutatót követően a csoportokban dolgozó legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó ifjak oklevél díjazásban és ajándék jutalomban részesültek, de természetesen senki nem ment haza üres kézzel, minden résztvevő apró ajándékot és emléklapot vehetett át.

Kuti Imréné megyei igazgató záró gondolataiban elmondta, hogy ez a program egy széles körű összefogásnak, partnerségnek és a közös munkának köszönhető, melyben az iskolák, közművelődési intézmények, polgármesterek  és a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság munkatársai vettek részt.

Tóth Györgyi

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.