Ifjúsági műhelyfoglalkozás-sorozat indult Szolnokon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

A 2019. február 28-án tartott első műhelyfoglalkozással kezdetét vette az NMI Művelődési Intézet „Művelődő közösségek Észak-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosítószámú projektjének keretén belül az Ifjúsági Műhely Szolnokon.

A szolnoki Új Nemzedék Közösségi Térben tartott foglalkozáson olyan ifjúsági, roma és halmozottan hátrányos helyzetű közösségekkel foglalkozó szakemberek vettek részt, akik az összesen 12 alkalommal, havi rendszerességgel megvalósuló műhely alatt olyan előadásokat hallgathatnak meg, valamint az intézménylátogatások és a látóutak során olyan jó gyakorlatokat, módszereket ismernek meg, amelyek segítségével az ifjúsági közösségek megerősíthetőek, és a közösségeket alkotó fiatalok kompetenciái fejleszthetőek. Az első alkalom során Farkas Éva, az NMI Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a részvevőknek a Művelődési Intézet szerepét a közösségi művelődésben és levetítette az „Újra öltünk, örökítünk!” kisfilmet.


A foglalkozás ezután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság közművelődési folyamatainak bemutatásával folytatódott, ahol a 2019-es év projektjeit, többek között a Pajtaszínház elért eredményeit, az NMI Művelődési Intézet kapcsolatrendszerét és a kitűzött célokat ismertette a megyei igazgató. A műhelyfoglalkozás az Ifjúsági Műhely céljainak és a foglalkozások tematikájának bemutatásával végződött, valamint a résztvevők közösen megbeszélték, hogy milyen javaslataik, gondolataik vannak, milyen fontos témákat érintsenek még a további alkalmak (pl.: a család szerepének kihangsúlyozása az ifjúság körében, a roma fiatalokban tudatosítani az értékeiket). A következő alkalomra 2019. március 28-án kerül majd sor, amelyre továbbra is várják az érdeklődők jelentkezését.

Berényi Tímea
Fotó: Salló Dorottya

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.