Ifjúsági műhelymunka a Campus Fesztiválon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Az EFOP-3.7.3-16-2017-00149 Művelődő közösségek az Alföldön című projekt keretén belül ifjúsági közösségekkel foglalkozó, vagy a jövőben foglalkozni kívánó szakemberek részére egy éven át tartó 12 alkalmas műhelymunka-sorozatot indított a Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája.

A műhelysorozat második alkalma a lehető legtalálóbb módon és helyszínen a Debreceni Campus Fesztiválon zajlott 2018. július 20-án. Mi is kelthetné fel leginkább az ifjúság érdeklődését, mint az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvénye, ahol a legismertebb hazai és külföldi sztárfellépők, humoristák, színészek, filmvetítések, civil utca, gasztro- és borfalu garantálja a minőségi szórakozást az ide látogatók számára? Persze nem lehet minden településen egy több napon át zajló a Campushoz hasonló rendezvény, de tömegeket csak akkor vonzhatunk egy rendezvényre, ha több korosztály számára készül program.

 

Hamvas László, a Haha (a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület elnöke), a 12 alkalomból álló ifjúsági műhelysorozat foglalkozásvezetője, egyben a Campus Fesztivál szervezőinek egyike, körbevezette az érdeklődőket fesztivál területén, mesélt a rendezvénysorozat elindításáról, növekedéséről és betekintést engedett a kulisszák mögé is.

Szilasi Zsanett másik minőségben is részt vett a fesztiválon. A „Civil faluban” az álmosdi Roma Láng Egyesület Kölcsey Tanodájának ifjúsági csoportjával a kisszínpadon színpadi műsort adtak elő: Legyen a cigányzene mindenkié! címmel, ahol a roma kultúrát népszerűsítették. A kosárfonás rejtelmeit is megismerhették az érdeklődők, illetve a rendezvényen járók totó kitöltésével is próbára tehették tudásukat.

Szilasi Zsanett
Fotó: Hermann Attila

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.