Ifjúsági pályázatokról az Ifjúsági műhelyben Jánosházán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

2019. február 25-én 16.00 órai kezdettel került sor Jánosházán az Ifjúsági műhely 10. foglalkozására. A program megvalósítása az EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosítójú, „Művelődő Közösségek Nyugat-Magyarországon” című projekt keretében történik.

A résztvevők ezúttal is a Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtárban találkoztak. A műhely témája a „pályázatok, mint fejlesztési lehetőségek a közösségek életében” volt.

Ezt követően a foglalkozásvezető három, ifjúsághoz kapcsolható pályázati kiírást osztott ki a résztvevőknek: a Nemzeti Együttműködési Alap, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a KÖSZ! Program kiírásait. Ezeket a résztvevők kiscsoportokban elolvasták, megbeszélték, majd a csoportok ismertették az általuk kapott kiírást a többiekkel. Kérdésre válaszolva a foglalkozásvezető beszélt az egyéb, ifjúsági témájú pályázatokról is, mint például az Erasmus+ programok.

A műhely következő részében két csoport alakult, melynek tagjai a kapott kiírások alapján egy-egy projekttervet készítettek el, majd ismertettek a többiekkel. Az egyik csoport egy családi napot állított össze, a másik pedig egy tanoda-programot vázolt fel.

Az ülőmunkát két játékos tréningelem követte: egy székfoglalós játék, majd – a résztvevők kérésére – egy energiagolyó-dobálós játék.

A foglalkozás végén a résztvevők jó hangulatban értékelték a műhely aktuális napját, a műhely koordinátora pedig tájékoztatást adott a márciusi látóút előkészületeiről.

Kuglics Gábor

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.