Ismét Pajtaszínház Baranyában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2020. őszén egy új csoport kapott lehetőséget a Pajtaszínházi program segítségével a megalakuláshoz és szakmai fejlődéshez.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság közös programjában idén került először fókuszba a kistelepülések mellett a nagyvárosok lakótelepi közössége. Így kaphatott lehetőséget a Pécsi Kulturális Központ most alakult új csoportja a PKK Nyitott Színházi Műhely. Lukács Zoltán vezetésével és Bagossy László szakmai mentorálásval már zajlanak az első találkozások, próbák.

Az alakulófélben lévő csoport hamarosan megmutathatja magát a városrésznek és januárban az egész országnak is a VI. Pajtaszínházi Szemlén. A program egyik célja a lakótelepi együttélést gazdagítani, új tartalommal megtölteni és közösséggé kovácsolni az előadóművészetek iránt érdeklődőket. Ehhez az elképzeléshez csatlakozott partnerként, a helyi csoport támogatójaként az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola: A program sikeres megvalósításához és az új produkció megszületéséhez infrastruktúrájukat biztosítják.

A szerencsés szakmai találkozásoknak köszönhetően egy izgalmas előadás megszületésének lehetünk tanúi.

A program megvalósulását az EMT-E-19-0115 pályázati azonosítószámú Támogatói Okirat alapján nyújtott támogatás biztosítja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.