Járási műhelymunkák Veszprém megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

10 helyszínen, 46 településről összesen 76 fő vett részt azokon a műhelymunkákon, melyeket a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága szervezett.

Zömében közösségszervezők, művelődésszervezők voltak a résztvevők, de polgármester, jegyző, önkormányzati képviselő, civil szervezet képviselője, könyvtáros, önkormányzati alkalmazott is sok esetben képviseltette magát.

A műhelymunkák tematikájában a CXL. törvényhez kapcsolódó jogszabályi változások és az abból fakadó teendők, valamint szakmai kérdések szerepeltek (helyi közművelődési rendelet módosítása, alapító okirat, SZMSZ, esetleges névváltoztatás, szolgáltatási terv elkészítése, közművelődési statisztika, minőségfejlesztés).

Legfontosabb eredményként elmondhatjuk, hogy akik eljöttek a műhelymunkákra, első kézből értesülhettek az aktuális jogszabályi változásokról, a rendeletben előírt követelményekről. Ehhez a prezentációkon túl sokféle segédanyagot kaptak, sőt, településenként az Útmutató egy példányát is magukkal vihették. A visszajelzések alapján is az szűrődött le, hogy a résztvevők elégedetten távoztak egy-egy műhelymunkáról és kellő információ és tudás birtokában kezdtek neki a helyi rendelet, szolgáltatási terv kidolgozásának.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.