Járási szakmai műhelysorozat Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Az Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága 2019. április 29-én Úrhidán, április 30-án Gárdonyban, május 2-án Sárosdon, május 4-én Felcsúton tartotta meg a Járási szakmai műhelysorozatát.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy szakmai segítséget nyújtson a települések közművelődési szakembereinek, polgármestereinek, jegyzőinek az önkormányzati közművelődési rendelethez. A szakmai műhely témája a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény változásai és a közművelődési alapszolgáltatások, valamint a közművelődési intézmények és a közösségi színterek követelményeiről szóló 20/2018. (VII. 9.) EMMI rendeletből következő feladatok voltak. A megfogalmazódott szakmai kérdésekre az igazgatóság munkatársai válaszoltak.

Úrhidán, a műhelyfoglalkozást követően Bognár József a település polgármestere bemutatta az Úrhidai Gazda Tábort a résztvevő közművelődési szakembereknek.

A műhelysorozat 2019. május 22-én Székesfehérváron  folytatódik a Megyei közművelődési szakmai nappal, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a GDPR általános adatvédelmi rendelettel és a  pályázati lehetőségekkel.

 

Borsosné Ispán Erika

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.