Játékos pályaorientáció

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2019. február 17-én a Hajnóczy József Kollégium 10. évfolyamos diákjai kaptak tájékoztatást a közművelődési munkakörökről és a hozzájuk szükséges ismeretekről, végzettségekről. A nem titkoltan pályaorientációs céllal tartott játékos foglalkozás interaktív formában szélesítette a fiatalok látókörét.

A részt vevő csoport kifejezett jó alanya volt a foglalkozásnak, mert tagjai többségében Baranya megye kistelepüléseiről származó fiatalok. A kulturális törvény részleteivel való megismerkedés sokak számára tüntette fel más színben a közművelődést. Megértették és meg is fogalmazták, hogy ezen a területen lenne esélyük saját szülőfalujukban elhelyezkedni és nem kényszerülnének városban, Budapesten és külföldön munkát keresni.

A közösségi művelődés fogalmának megértéshez a közös játék remek eszköz volt. Játékos formában, pozitív attitűddel találkoztak a közművelődés területeivel és a Nemzeti Művelődési Intézet munkájával. Jó tapasztalat volt látni, hogy mennyire időben kell megvilágítani az ifjúság számára a képzések ezen ágát, hogy kellően megalapozottan tudjanak dönteni továbbtanulási céljaikról.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.