Kapcsolatteremtésben is otthonosan!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2020. november 4-én 17 fő részvételével sikeresen zárult az intenzív Kommunikáció és protokoll gyakorlata a közösségi művelődésben elnevezésű KAB-os továbbképzés.

A közművelődési szakemberek kötelező továbbképzési óraszámában elszámolható képzés heti két napos oktatása lehetővé tette, hogy az elméleti oktatás tudásanyaga azonnal hasznosítva, gyakorlati feladatok keresztül rögzüljön. Az őszi szünet elegendő időt hagyott a záró feladatok elkészítéséhez is, melyeknél már a résztvevők jelezték, hogy jól tudták hasznosítani a megszerzett tudást. „Nem is lehet külön tananyagrészt, vagy gyakorlati feladatot kiemelni, hiszen, minden apró részlet fontos volt” – így nyilatkoztak a résztvevők. Több oktató saját, a témakörben íródott könyvét is elhozta magával és gazdagította vele a tananyagot.

A résztvevői elégedettségi kérdőívek kiértékelése alapján és az oktatói visszajelzések szerint is, nagyon jó hangulatú, igazi értékteremtő napokon vehettek részt a közművelődési szakemberek. Ösztönzést nyertek arra, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet más képzésein is részt vegyenek és nyitottabbak legyenek az élethosszig tartó tanulás irányába.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.