Kapocs – roma képzés Győrszemerén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága 2019. február 6. és 2019. április 10. között 8 alkalommal a győrszemerei Faludy György Közösségi Házban a településen élő 12-14 éves, javarészt roma származású, gyermekek részére képzést szervez.

A „Kapocs – roma képzés Győrszemerén” című tréningsorozat témái: önismeret, kommunikáció és konfliktuskezelés, dráma- és élménypedagógia. A projekt célja a településen élő roma fiatalok jelenlegi és jövőbeni szegregálódásának elkerülése, a helyi közösségbe való integráció elősegítése, készség-, tudás- és értékfejlesztés.

A projekt fő vezérelve, hogy valódi közösségépítés valósuljon meg a közművelődés eszközeivel. A szükséges tudás, módszerek, értékek és készségek átadásra kerülnek a Széchenyi István Egyetem trénerei: Dr. Kóbor Krisztina és Csillag Attila közreműködésével. A felhasznált módszerek játékosak, az élmények szerzésére és a csapatban való együttműködésre ösztönzik a fiatalokat. A foglalkozások alkalmával a résztvevők egy virtuális térben barangolva találkozhatnak olyan feladatokkal, melyeket a „való életben” interpretálva, különböző megoldási lehetőségeket kipróbálva teljesítenek.

Tóthné Boda Éva Mária

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.