Kedvcsináló a továbbtanuláshoz

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának munkatársai rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak 2019. november 25-én, Hajdúszoboszlón, a Hőgyes Endre Gimnázium pályaorientációs napján.

A közösségszervezés alapszak népszerűsítésére vállalkozó kollégák – R. Simor Katalin, Hermann Attila és az igazgatóságon jelenleg gyakorlatát töltő egyetemista, Szilvási Boglárka – vetített képes előadással és élménybeszámolóval készültek az alkalomra, amelyen mintegy harminc végzős diák vett részt.

A szakmatörténeti bevezető és a szakirányok, tantárgyak részletes bemutatása után az elhelyezkedési lehetőségekről, ennek kapcsán pedig a kulturális törvény módosításáról is szó esett. Az egyetemi életről, a tanórák és a szakestek hangulatáról Szilvási Boglárka beszélt, mint másodéves közösségszervező szakos hallgató, aki a Debreceni Egyetemen végzi tanulmányait.

A tájékoztatót a diákok érdeklődéssel hallgatták és több kérdést is feltettek a munkalehetőségekkel, a munkavégzés helyszíneivel valamint a továbbtanulással, a szakképzés folytatásával kapcsolatban.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.