Kelet-Balatoni kistérségi Ki-mit-tud? Balatonfűzfőn

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Első ízben rendezte meg október 5-én a balatonfűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár a térségben élő tehetségek számára bemutatkozási lehetőséget biztosító versenyét.

Az új kezdeményezésre a térségből sokan jelentkeztek, huszonöt induló léphetett fel, de ennél is többen jelezték a részvételüket. A szervezők szívesen fogadták a nevezéseket minden kategóriában, akár szavalattal, énekkel, tánccal, mesemondással, néptánccal jelentkeztek. A térség szinte minden településéről volt induló, nemcsak Fűzfőről, de például Csajágról, Litérről, Balatonalmádiból is. A legfiatalabbak 6 évesek voltak, a legidősebb induló 80, jelentkeztek egyénileg és csoportos produkciókkal egyaránt. Zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel a Művelődési Központ nagyterme.

A színes, sokféle műfajt és stílust bemutató vetélkedőn a szakmai zsűriben helyet foglalt Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere és Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője is.

A közel négy órás megmérettetés rendkívül jó hangulatban telt, minden résztvevő tehetsége, tudása legjavát adta, de tiszteletben tartották a többi fellépő produkcióját is. Az este végére mindenki számára világossá vált, hogy ez a térség bővelkedik tehetségekben. Fiatalok és idősek egyaránt sokat tesznek azért, hogy közösségekben őrizzék hagyományaikat, értéket teremtsenek. Éppen ezért az értékeléskor nehéz volt a zsűri számára a döntés, igyekezett tehát minél szélesebb körben elismerni a produkciókat, és biztatni az indulókat, folytassák tevékenységüket.

Köszönet a szervezőknek ezért a kezdeményezésért, amely igazolta, hogy szükség van az ilyen találkozókra, reményeink szerint a jövőben ők is és mások is folytatják ezt a jó gyakorlatot.

Baloghné Uracs Marianna

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.