Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj átadó ünnepsége

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

2019. március 8-án, pénteken 11. alkalommal került megrendezésre a Kemény Bertalan tiszteletére alapított Falufejlesztési Díj átadó ünnepsége, amelyre a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatósága is meghívást kapott Alsómocsoládra.

A „magyar falvak ma” tematikájú konferencián előadást tartott Lantos Tamás, az Ormánság Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Bikádi László Károly református lelkész, zsinati bíró, valamint Kovács Norbert „Cimbi” néptáncos, agrárvállalkozó. Mindhárom előadás központi témája a falu volt, de három különböző aspektusból ismerhettük meg e településtípust: szó volt a viszontagságokról és az ezekben rejlő lehetőségekről, a közösség erejéről, valamint a kultúra és a nők szerepéről. A nemzetközi nőnap alkalmából a jelenlevő hölgyeknek egyedi ajándékkal, kézműves csokoládéval kedveskedtek az urak.
2019. évi díjazottak: Bakos Ferenc, Regéc Község falugondnoka; Mojzinger Ildikó, Tiszakürt Község és a Bogarasi tanyavilág tanyagondnoka; Radics László, Répceszemere község polgármestere; Szeder-Kummer Mária falufejlesztő, a Zalai Falvakért Egyesület ügyvezető-titkára.
2019-ben emléklappal elismertek: Brozsó András, Terény község falugondnoka; Fábiánné Németh Mária, Babosdöbréte község falugondnoka; Lukács Csaba, Kupa község falugondnoka; Novák István, Monaj Község falugondnoka; Soltész Csaba, Büttös község falugondnoka.

Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük a tartalmas előadásokat, a szervezést és a lebonyolítását.

Kuti Imréné

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.