Kérdőívek feldolgozása Újlétán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Újlétán, a település vezetőivel, a közösségépítés további lehetséges lépéseiről tárgyaltak a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának munkatársai: Angyal László igazgató, Szabó László közművelődési referens és Katona Gréta, a Debreceni Egyetem gyakornoka, 2019. június 13-án.

2018 novemberében, a projekt interjúzásokkal indult, amelyeket a Debreceni Egyetem Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszékének harmadik évfolyamos, szociális munka alapszakos hallgatóival együtt végeztek. A 30 elkészült interjú feldolgozása után, a lakossági kérdőívezés következett, amelyben a következő kérdésekre várták a válaszokat: milyen a közösségi élet, milyen közösségek működnek? Milyen hagyományos rendezvények vannak, esetleg vannak-e olyanok, amelyek korábban léteztek, de mára már megszűntek Újlétán? Megfelelően látogatottak-e a rendezvények?

A megbeszélésen ismertették a kérdőívek eredményét, ezek alapján kidolgozták a közösségépítés következő lépéseit. Munkájukat hamarosan közösségi beszélgetésekkel és közösségi tervezéssel folytatják.

Szabó László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.