Készül a Szörcsöki csibészek bábelőadása

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Veszprém megyei pici településen, Karakószörcsökön lelkesen készülnek a gyerekek a bábcsoport első előadására, melyet júniusban a településen, majd az Egerben sorra kerülő Bűvös Bábos Szemlén is bemutathatnak.

A Nemzeti Művelődési Intézet már harmadik éve segíti az amatőr bábcsoportok létrehozását, fejlesztését a Bűvös Bábos Program megvalósításával. Ebben az évben a program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított támogatás segítségével, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg. Fő célja a közösségépítés, amely a kistelepüléseken a bábjáték újjáélesztésére, továbbfejlesztésére fókuszál.

Veszprém megyében Karakószörcsök, a Devecseri járás apró települése kapta a lehetőséget a bábcsoport indítására, korábban nem volt ilyen csoport a faluban. Honvédő Szandra csoportvezető segítségével a helyi gyerekek A nyulak pásztora című mesét tervezik bemutatni.

Ehhez készülnek a bábok, díszletek, kellékek, és gyakorolják a gyerekek a bábmozgatást, a színpadi beszédet és mozgást. Minden szereplő számára a képességeinek, a tehetségének megfelelő szerepet választottak, melyet a gyerekek örömmel játszanak. Fontos szerepe van a közös munkában a játéknak, annak, hogy élvezzék, szeressék, amit csinálnak, így tudják kibontakoztatni tehetségüket, és maradhat fenn hosszú távon a csoport.

 

Baloghné Uracs Marianna

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.