Kis-Balatoni Polgármesterek Találkozója Zalamerenyén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Zala Megyei Irodájának közreműködésével 2018. február 10-én valósult meg a II. Kis-Balatoni Polgármesterek Találkozója a zalamerenyei hivatal épületében.

Ódor László, a házigazda polgármester kötetlen, baráti beszélgetésre hívta vendégeit, hogy együtt gondolkodjanak a lehetőségekről, pályázatokról. A találkozó további résztvevői voltak: Novák Ferenc Zalakarosról, Dr. Kalmár István Zalaszabarból, Réti Alfréd Kerecsenyből, Koma László Garaboncról, Zsiga Zsolt Nagyradáról, Szegedi Ferenc Gelséről, Kötő Attila Zöldfolt Civil Szervezet Zalakarosról, Horváth Zoltán Örömhegyi Turisztikai Egyesület Zalamerenyéről, Manninger Jenő Zala megye II. választó körzet országgyűlési képviselője, valamint az NMI Művelődési Intézet volt és jelenlegi munkatársai, Kőhalmi Béla és Horváthné Lukács Anna.

A jelenlévők megállapodtak több olyan fejlesztésben is, amelyeket együttműködve szeretnének elindítani. Ilyen például, a hivatali épületekben kihelyezni szándékozó defibrillátorok és a közös turisztikai attrakciófejlesztések. A kis településekre jellemző időskorú lakosságért folytatott szociális tevékenységek összehangolásáról is szó esett, valamint a vidékfejlesztési pályázatok együttműködésben történő megpályázásáról született döntés, közös rendezvénysorozatok megvalósításának érdekében.

E nap a székely testvértelepülés, Nagyboronyó község segítségével hagyományos disznóvágásra is sor került, mely eredményeként a találkozón disznótorost kínáltak fel. A finom ízek mellett a helyi nótakör tagjai – akiket az NMI munkatársa Berkenyés Lászlóné Ildi készített fel – szintén fantasztikus zenei élményt nyújtottak a vendégek részére.

Reméljük, e szép hagyomány ápolása hosszú úton elkíséri a zalai településeket.

Horváthné Lukács Anita

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.