Kitüntették a „Pajtásokat”

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

2019. július 12-én, szombaton a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatósága részt vett a „Teskándi Falunap 2019″ nevet viselő közösségi rendezvényen. A község polgármestere Németh Ágnes kérte fel a megyei igazgatóság munkatársait, hogy vegyenek részt a programon és ünnepeljék együtt a TASZACS – Teskándi Amatőr Színjátszók Alkalmi Csapatával, hogy „Teskánd Közösségéért Díjjal” jutalmazták kitartó munkájukat a IV. Pajtaszínházi Szemlén.

A délelőtti órákban már megtelt a Teskándi Sportpálya, hiszen jobbnál jobb programok várták a településen élőket és az elszármazottakat. A kispályás labdarúgó torna mellett, főzőversenyt is hirdetett az önkormányzat, ahol egy témaköré forgatták a fakanalat a lelkes indulók (a göcseji hagyományos ételekről beszélgettek).

A TASZACS – Teskándi Amatőr Színjátszók Alkalmi Csapata már nem is olyan alkalmi, a IV. Pajtaszínházi Program olyannyira összekovácsolta a társaságot, hogy nemcsak a számos felkérésüknek tesznek eleget és tartanak együtt egy-egy előadásra, hanem szabadidejükben is egyre többször találkoznak. Egy ilyen alkalom volt a főzőverseny is, ahol a csapat közösen főzte meg a Zalai paradicsomos-csülkös kerekrépát.

A kiváló zsűri és vezetőjük, a zalai kötődésű Gundel Takács Gábor, a harmadik hellyel jutalmazta a lelkes csapatot. Az ételek díjazása után a színpadra szólították azokat a helybelieket, akik sokat tettek a közösségért.

A vastapsot kiérdemlő amatőr színjátszók csapatát az eredményes munkájukért, a kitartó és odaadó szerepléseikért „Teskánd Közösségéért Díjjal” jutalmazták.

Farkas Ildikó
Fotó: Farkas Ildikó

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.