„Kőleves” készült a műhelyfoglalkozáson

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Csongrád megyében zajló Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás– sorozat résztvevői a szegedi Petőfi-telepi Művelődési Házban jártak a műhely kilencedik alkalmán. A műhelytalálkozó a „Művelődő közösségek az Alföldön” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosítószámú projekt keretein belül valósult meg.

Jarabekné Treplán Mariann igazgató elsőként körbevezette a jelenlévőket az épületben, majd tájékoztatást adott az intézmény működéséről, a folyamatosan zajló programokról.

Többek között a résztvevők belekóstolhattak a népszerű, úgynevezett „Impro műhely” tevékenységébe, amely arra hivatott, hogy a résztvevők önismerete és egymás közötti kommunikációja fejlődjön.

A foglalkozás második részében „A forrásteremtés buktatói” címmel csoportmunkában, játékos formában kőleves készült. A csoportmunka során a jelenlévők egy tavaszi bál megszervezését szimulálták, ahol sorra vették azt, hogy mi mindenre van szükség egy ilyen alkalom létrejöttéhez. A jó hangulatú műhelytalálkozó a „kőleves” elfogyasztásával, ebéddel zárult.

 

Gál Boglárka
Fotók: Kovács Szilvia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.