Komatálat nyert egy Komárom-Esztergom megyei betelefonáló

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza – a Kossuth Rádió Országjáró Délelőtt és Délután című műsorának keretében – 2020. augusztus 1-jén, szombaton Somogy megyébe, azon belül Balatonboglárra látogatott.

A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal, Horváth Viviennel, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének szóvivőjével és a Somogy megyei igazgatóság munkatársaival várta az érdeklődőket. Az eseményen részt vett továbbá Kocsonya Kálmán, Venesz-díjas mesterszakács, Hoffmann József, a balatonföldvári Kukorica Csárda tulajdonosa, a Csárda konyhafőnöke, Hodorog Ákos, Balatonboglár képviseletében Némethné Hegyi Barbara, képviselő, Lubics László, alpolgármester, Légli Ottó, balatonboglári bortermelő, Szalai Tünde, a balatonboglári “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesületének tagja, illetve Teremi Trixi, színművész. A gyerkeket a magyar értékeket és hungarikumokat bemutató játszóház várta, míg a felnőttek kvízjátékon mérhették össze erejüket.

Az értékek megismerését követően a gasztronómiáé volt a főszerep, ám a Kossuth Rádió szombati magazinjának programjában minden alkalommal kvízjátékot hirdetnek a rádióhallgatóknak is a napi eseményekhez kapcsolódva. Az augusztus 1-jei betelefonálók közül a Komárom-Esztergom megyében, Tatán élő Merényi Emma nyerte meg az értékes ajándékot. A somogyi értékekkel kapcsolatos kérdés nyereményét a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságán vehette át, melyhez szívből gratulálunk!

Jáger Dávid Tamás

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.