Középfokú OKJ-s képzés indult Debrecenben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

2019. július 22-én a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának a székhelyén, érettségire épülő, középfokú OKJ-s képzés indult. A Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzésre 25-en jelentkeztek a megye településeiről. Az ötezer fő alatti településekről érkezők számára a képzés ingyenes.

Az első alkalom az ismerkedés jegyében telt, jó hangulatú csapatépítéssel és bevezető előadásokkal. A nap oktatója Angyal László, a megyei igazgatóság vezetője volt. A résztvevők többsége már évek óta dolgozik a közművelődés területén, így szakmai kapcsolatban áll a megyei igazgatóság munkatársaival. A csoport egészéről elmondható, hogy elkötelezetten, nyitottan, érdeklődéssel várják az új szakmai ismereteket és az aktuális információkat.

A következő képzési napon, július 29-én, Deák Orsolya, a Szakmafejlesztési Igazgatóság titkárságvezetője tartott előadást Digitális kompetenciafejlesztés címmel. A hallgatók megismerkedtek a Moodle felület használatával is.

A következő alkalom augusztus 5-én lesz, amikor ismét Angyal László lesz az előadó. Szeptembertől a csoport hetente kétszer találkozik majd.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.