Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzés indult Békéscsabán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

A közművelődési szakemberek 2019. évi támogatott továbbképzési programja keretében indult OKJ-s Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának épületében 2019. augusztus 27-én.

Az első képzési napon Sipos Andrea megyei igazgató vezette a tréninget. A foglalkozás célja az ismerkedés, a csapatépítés volt, így elsőként a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának kollégáival ismerkedtek meg a résztvevők.

A bemutatkozás után a közművelődési referensek beszéltek arról, hogy mivel foglalkoznak a szervezeten belül, milyen feladataik voltak és vannak most, illetve a jövőben milyen projektekkel dolgoznak majd.

A helyszínbejárás után a hallgatók mutatkoztak be, meséltek magukról, elmondták honnan érkeztek és milyen szakmai tevékenységet folytatnak, illetve mi motiválta őket a képzésen való részvételre. Az első alkalommal elhangzott információk, a sok beszélgetés, valamint a közösségépítő tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy a csoporttagokból igazi csapat formálódjon. A közösség tagjai a képzés befejezésével a Nemzeti Művelődési Intézet partneri hálózatát erősítik majd.

A nap zárásaként több olyan csapatépítő feladatot is kaptak a jelenlévők, melynek egyikéből egy kis négysoros költemény is született:

Hosszú téli álom után
Ébred a természet madár hangján.
Rügyet bont és virágzik,
Tizenhét közművelődési szakember vizsgázik.

Varga Ágnes

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.