Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzés Veszprém megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Veszprém megyében is rendben zajlik az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (közművelődési szakmairány) középfokú végzettségre épülő OKJ-s képzés.

Veszprémben 2018. július 5-én vette kezdetét a képzés. A helyszínről és az infrastruktúráról az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ gondoskodik.

Közel 50 fő regisztrált a képzésre a megyénkből, de Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron megyéből is voltak jelentkezők. Megyénk apró falvas jellege, a közösségi színterek túlsúlya és a nagy szakemberhiány miatt volt ekkora igény a képzésre, a maximális létszám duplája érkezett be a regisztrációs felületre.

Az itt végzettek segíthetnek majd a kulturális szaktörvény szabályozása által előírt kötelezettségek teljesítésében, a kistelepülések szakemberhiányán, biztosítva a közművelődési alapszolgáltatásokat és a közösségi színtér nyitva tartását.

A 28 fő résztvevő már az I. modulzáró feladat kidolgozásánál tart és készül az első vizsgára, melyre szeptember közepén kerül sor. Segítségükre kiváló, a szakmában jártas oktatókat sorakozatott fel a Nemzeti Művelődési Intézet, akik hasznos elméleti és gyakorlati tudást adnak át előadások segítségével, valamint a gyakorlati tudást elősegítő csoportmunkák keretében.

A képzés hozzájárulhat ahhoz, hogy a megyében formálódó szakmai hálózat azonos elvek mentén gondolkodó szakemberek erős kötelékévé válhasson.

Rédli Dávid

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.