Közművelődési műhelymunka Pápán és Sümegen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Február 19-én a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, 20-án pedig a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház adott otthont azoknak a műhelymunkáknak, melyeket a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága szervezett.

A műhelymunkák tematikájában a CXL. törvényhez kapcsolódó jogszabályi változások és az abból fakadó teendők, valamint szakmai kérdések szerepelnek (helyi közművelődési rendelet módosítása, alapító okirat, SZMSZ, esetleges névváltoztatás, szolgáltatási terv elkészítése, közművelődési statisztika, minőségfejlesztés).

A visszajelzések alapján a résztvevők hasznosnak vélik mindazokat a segédanyagokat és útmutatókat, melyeket kaptak. Sok esetben lépésről lépésre vették végig a feladatokat, teendőket, egy-egy témakört alaposabban is átvizsgálva. Gyakorlatias bemutatót kaptak továbbá az OSAP 1438-as Kulturális Statisztikai Adatgyűjtő Rendszerről, annak felületi változásairól.

A műhelymunkákra továbbra is várják a megyében dolgozó közművelődési szakembereket, a települések polgármestereit, jegyzőit.

Időpontok és helyszínek:
Február 27. Tamási Áron Művelődési Központ (Tapolca, Kisfaludy u. 2-6.)
Március 5. Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ (Ajka, Szabadság tér 13.)
Március 6. Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. (Balatonfüred, Honvéd u. 2-4.)
Március 12. Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB (Zirc, József Attila u. 1.)
Március 13. Thury Vár Nonprofit Kft. (Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1.)

A programokon való részvétel ingyenes, bővebb információ: Huszti László módszertani referens (20/482-9450, huszti.laszlo@nmi.hu)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.