Közművelődési szakemberek képzése Győr-Moson-Sopron megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

Az 1997. évi CXL. közművelődési szakágazati törvény értelmében minden közösségi színtérben minimum középfokú közművelődési szakirányú végzettséggel rendelkező munkatárs foglalkoztatása kötelező.  

A közművelődési és közönségkapcsolati szakember érettségire épülő OKJ-s képzés, célja, hogy az szakmai végzettséget biztosítson a közösségi színtérben dolgozó szakemberek számára. A fenti célokkal összhangban a Nemzeti Művelődési Intézet 2018-tól az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának támogatásával a közművelődési szakmai munkakörben elhelyezkedni kívánók számára térítésmentesen igénybe vehető szakmai képzések elvégzésére kínál lehetőséget. A programban elsősorban a felnőttképzési törvény szerint engedélyezett Közművelődési szakember I. bármely diplomára épülő, valamint Közművelődési és közönségkapcsolati szakember érettségire épülő szakmai végzettséget nyújtó OKJ képzésekben való részvételre nyílik lehetőség.

A Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága Mosonmagyaróváron a Flesch Központban kívánja elindítani a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (Közművelődési szakirány, érettségire épülő) képzést.  A közművelődési szakképesítést nyújtó képzés távoktatás formában indul várhatóan 2020. július hónapban.

A résztvevők a 900 órából 450 órát e-learning formában teljesítenek. A képzés elvégzéséhez szükséges tananyagokat, segédanyagokat a MOODLE online oktatási rendszeren keresztül biztosítja a Nemzeti Művelődési Intézet a képzésben résztvevőknek. A képzés szakmai vizsgáját a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezi a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. A hallgatók a képzést követően a közművelődés területén szakmai munkakörben tudnak elhelyezkedni.

Bővebb információ kérhető Nimsz Annamária képzési koordinátortól. Elérhetőségek: nimsz.annamaria@nmi.hu vagy gyor@nmi.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.