Közösen a közösségekért

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Somogy Megyei Irodája közös gondolkodásra hívja a megye közművelődési szakembereit, a közösségekért tenni akaró civileket 2018. május 8-án. A szakmai nap helyszíne a kaposvári Megyeháza.

A Cselekvő Közösségek Hetén megrendezésre kerülő programnak hagyománya van a megyében. Előadások, műhelymunkák folyamán kerülnek ismertetésre a szakterületet érintő aktuális feladatok. Lehetőség van a problémák, a sikerek, a jó gyakorlatok bemutatására is. Fontos szempont a közös tervezés, a hálózatosodás megerősítése.

A május 8-i program a kistelepülések közművelődési feladatellátásához is segítséget nyújt. A szervezők várják polgármesterek, településük közösségi életének fejlesztéséért tenni akaró döntéshozók jelentkezését is a programra.

A 135+1=A jövő zenéje program somogyi projektjeinek nyilvános bemutatója szintén a rendezvény része. Négy fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű fiatalokat összefogó csoport mutatja be Kodály Zoltán életművéhez kapcsolódóan létrehozott közösségi performanszát.

Részletes program

Berlik Mari  

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.